Home De Praktijk Acupunctuur Bowen Techniek Iriscopie Hooikoorts Workshops / Lezingen Tarieven / Vergoeding Internationaal Hans Thijssen Routebeschrijving Contact English


Hooikoorts: Begeleidende adviezen

Kruisreacties      Behandeling      Adviezen      Ervaringen

 
Naast voedingsadviezen, zoals die in de aparte rubriek beschreven staan, is het ook zeer raadzaam om het lichaam te 'reinigen'.

 
In de loop van de jaren slaat het lichaam steeds meer afvalstoffen op. Door ons drukke leven met al dan niet leuke bezigheden, krijgt het lichaam te weinig rust om deze afvalstoffen op een natuurlijke manier uit te scheiden. Daarnaast is onze voeding niet altijd goed op ons lichaam afgestemd. Dit geeft een toename van stoffen die het lichaam liever loslaat.
 
 
Veel van deze stoffen vestigen zich aan de wand van de darmen. Daardoor vindt er een verminderde opname van essentiƫle stoffen plaats, met als gevolg een verminderde weerstand. Dit is natuurgeneeskundig gezien een van de oorzaken van de hooikoorts.
 
Door thuis voedingssupplementen in te nemen die deze stoffen vrij maken en afvoeren, kan de darmwand weer ontlast worden, met als gevolg dat de weerstand toeneemt. U kunt in de periode waarin U deze capsules inneemt, gewoon blijven eten. De middelen zijn op advies verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Het vormt een belangrijk onderdeel van de behandeling.
 
 Kruisreacties      Behandeling      Adviezen      Ervaringen